HP DeskJet Ink Advantage 4535 – Moje iskustvo

Često nam se dogodi da moramo da jurimo u kopirnicu, kako bismo skenirali i odštampali neki dokument. Troškovi tog procesa nisu veliki ali loša strana kopirnica je što kroz njihove računare prodefiluje veliki broj USB memorija. Iste mogu da sadrže viruse ili štetne programe koji se sami kače na ovu vrstu gadgeta i onda dovodimo naš računar ili računar osobe kojoj ćemo pozajmiti takav fleš u opasnost.

Zbog toga sam rešio da od sada skeniranje i štampanje radim sam. Slučajno se na akciji video HP DeskJet Ink Advantage 4535, koji je štampač, skener i kopi aparat u jednom. O prednostima i manama ovog uređaja, biće reči u narednih nekoliko redova.

HP DeskJet Ink Advantage 4535 - Moje iskustvo

Pre nego što započnem svoje izlaganje, važno je napomenuti da je ovo privi štampač koji je u mom vlasništvu, ali da sam na poslu u svakodnevnom kontaktu sa njih nekoliko.

Važno je napomenuti da uz uređaj idu dva tonera i naponski kabl ( osmica ) i da ne dobijate USB kabl, buduči da ova mašina može da radi bez žičnog povezivanja sa računarima.

Uređaj je izrađen od plastike i sastoji se od skenera na vrhu, LCD displeja, koji je prema specifikacijama dužine 5.5 cm, odeljka gde izlazi papir, držača za isti prilikom štampe i naravno fijoke za papir, u kojoj prema nekim specifikacijama može da stane stotinu listova, mada je moja odokativna procena 50.

Sve pohvale kompaniji HP koja je na ovom modelu integrisala držač za papir koji se sam izvlači prilikom štampanja. Time se štedi unutrašnji prostor i sprečava padanje papira na pod.

 

Kada prvi put pokrenete štampač, tražiće vam da u njega ubacite bar jedan list papira. na njemu će da se odštampa test dokument. Zatim slede podešavanje i povezivanje uređaja na kućnu mrežu. Ukoliko imate WiFi, na interaktivnom displeju će vam ponuditi mogućnost da unesete lozinku za isti i time je štampač pušten u pogon. Da biste ga koristili neophodno je da na vašem računaru i mobilnom telefonu instalirate određene programe. Kada sve to završite, multifunkcijski uređaj je spreman za rad i kabl vam nije potreban.

Ukoliko želite da skenirate dokumenta direktno na vaš Android uređaj, neophodno je da instalirate aplikaciju HP Smart ( važi i za mnoge druge modele ovog proizvođača ) Ona vam omogućava da skenirate dokumente direktno na vaš mobilni telefon. Za štampanje na ovom uređaju ( a verovatno i na drugim HP modelima ) potrebno je instalirati Hp print service plugin.   Na taj način se koristi pun tehnički potencijal uređaja koji su na istoj mreži. Kada je u pitanju Windows okruženje, sa sigurnošću mogu da kažem da na novijim verzijama radi bez ikakvih problema, ali da sam poprilično velikih problema imao prilikom povezivanja sa računarom na kome je instaliran Windows XP jer je za instalaciju softvera potrebno da postoji Framework koji ja nisam imao u tom momentu a isti nije hteo da preuzme sa Interneta.

Kvalitet štampe je odličan ali. Fotografije koje se preko njega štampaju su u veoma visokim rezolucijama i njihov kvalitet se ne gubi, ali se ogleda u velikoj potrošnji tonera. Brzina štampe nije jača strana ovom uređaju, pa zbog toga on nije najsrećniji izbor za kancelarije, ali njegova funkcionalnost ittekako pogoduje kućnom okruženju. Važno je napomenuti da je dvostrana štampa takođe podržana i to automatski, što znači da je potrebno samo podesiti tu opciju i štedeti papir a samim tim i prirodu.

Ono što nedostaje ovom uređaju je priključak za USB memorije koji bi omogućio direktno štampanje sa i skeniranje na iste…

Kada se sve sabere i oduzme, ovo je funkcionalan model štampača i skenera kojim se veoma lako može rukovati, koji daje kvalitetan ispis i zauzima relativno malo prostora.

Za kraj ovog teksta, predlažem da pogledate jedan edukativni video o vrstama štampača i načinu ispisivanja stranica.


 

Pročitajte još: 

Gsmart Clasic – Moje iskustvo

Garancija na tehničku robu u Srbiji ( rečeno i prećutano)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

WordPress.com.

Горе ↑

%d bloggers like this: