Šta je ISWIB

 

Srbija je zemlja u kojoj studenti i mladi koji nešto rade nisu medijski mnogo vidljivi, pa zbog toga, ako je vaš primarni izvor informisanja televizija, ovo vam možda i neće biti poznato, zato ću ovo pisati od samog početka…

Već 12 godina, mladi entuzijasti iz Srbije organizuju Međunarodnu studentsku nedelju. Ove godine će se u prestonici skupiti preko tri stotine mladih iz celog sveta. Pored zabavnih manifestacija, imaće prilike da učestvuju u raznim radionicama, koje obuhvataju veliki broj različitih tema poput ekologije, rodne ravnopravnosti, ljudskih prava, diskriminacije, pa do pejzažne arhitekture, mjuzikla i drugih zanimljivih treninga. Pored radionica, tu su i večernji programi.
Sajam država je manifestacija u kojoj će mladi iz preko 50 zemalja sveta, predstaviti svoje nacionalne kulture, nošnje i hranu i piće, a jedna je od najznačajnijih manifestacija u okviru ISWIB festivala. Pored sajma država, tu su i ISWIB žurke i ostali zanimljivi programi.

međunarodna studentska nedelja u beogradu.jpg

Svetski omladinski talas je organizacija koja se zalaže za povezivanje mladih, a osnovana je 2005. godine. Oni su zaslužni za postojanje ovog omladinskog festivala.

Zamislite samo kulturološke razlike između Japanca i Japanki i Kanađanki i Kanađana, svi oni će biti deo istih radionica, izlagaće svoje stavove i ulaziti u različite diskusije, upoznaće se sa različitim uglovima posmatranja određenih tema i čuti mnoge zanimljive stvari o drugim kulturama, koje će ih možda inspirisati za neka određena dela ili akcije… Zato je ovo nedelja svetskog povezivanja i to verovali ili ne u Srbiji.

međunarodna studentska nedelja u beogradu iswib.jpg

U okviru ovog festivala možete da se angažujete kao učesnik/ca na radionicama i drugim manifestacijama, ili pak kao volonter/ka i time biti direktna podrška u realizaciji aktivnosti predviđenih za ovogodišnji festival. Od prošle godine je jedan od strateških partnera ISWIB-a i Udruženje studenata sa hendikepom, što podrazumeva da su sve aktivnosti koje se organizuju u okviru ovog festivala inkluzivne a na učesniku/ci je samo da navede u prijavnom formularu koji vid podrške joj/mu je potreban.

Zbog toga ovom prilikom motivišem svakog od vas da se prijavi za učešće na ovom festivalu u bilo kom od navedenih svojstava i na taj način stekne iskustva koja će pamtiti tokom čitavog života i prijateljstva iz čitavog sveta!

Napomena: Sve fotografije objavljene u ovom tekstu, preuzete su sa zvanične stranice ISWIB-a.

Pročitajte još:

Sport4Inclusion – Malaga u srcu

ODABERITE DA MENJATE STVARI – evo kako…

POZIV NA SARADNJU

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

WordPress.com.

Горе ↑

%d bloggers like this: