Savet – Kako da prenesete podatke iz starog u novi Android uređaj

Kupovina telefona iziskuje mnogo nevidljivog posla u vidu prilagođavanja, ali ne i sinhronizacije. Ukoliko ne želite da se svi vaši fajlovi i postavke istovremeno šalju na servere Gugla, evo saveta za prebacivanje imenika, poruka i aplikacija iz jednog u drugi telefon.  Napominjem pre svega da je memorijska kartica neophodna za ovaj proces. 

IMENIK

Baza od velikog broja kontakata koje imamo u našim Android uređajima nikako nemora da se prepisuje, već je njen izvoz moguć na nekoliko načina.

Najjednostavniji je izvoz kontakata u VCF datoteku koja se može prebaciti i uvesti sa drugog telefona / Android uređaja. Postupak se sastoji od nekoliko veoma jednostavnih koraka:

  1. Otvorite imenik i opcije imenika. One se najčešće nalaze u gornjem desnom uglu.Savet - Kako da prenesete podatke iz starog u novi Android uređaj
  2. od ponuđenih opcija odaberite uvoz/izvoz kontakata.Savet - Kako da prenesete podatke iz starog u novi Android uređaj
  3. otvoriće se prozor sa nekoliko opcija koje imate. U zavisnosti od modela teefona i modifikacije Androida, te opcije su različite ili se prikazuju različitim redom, ili se pak drugačije zovu.Savet - Kako da prenesete podatke iz starog u novi Android uređaj
  4. Ono što vama treba jeste da izvezete kontakte na memorijsku karticu.
  5. Kada kliknete na tu opciju, otvoriće vam se svi kontakti, imate mogućnost da odaberete određene ili sve brojeve, a kada to završite kliknite na opciju izvoz.

Sačekate nekoliko minuta i vaši kontakti su sada spremni za drugi telefon. Važno je napomenuti da se na ovaj način izvoze svi podatci koje ste uneli u okviru jeednog kontakta.

Uvoz kontakata podrazumeva sličan proces. Važno je samo da datoteku u koju je izvezen imenik prebacite na drugi uređaj.

SMS/MMS poruke

Postoje ljudi koji iz različitih razloga čuvaju poruke. Iste je moguće preneti sa jednog na drugi telefon koristeći neku od aplikacija za kreiranje rezernih kopija SMS/MMS poruka i lista poziva. Ove aplikacije se mogu veoma lako pronaći na Google play-u. Važno je samo da se prilikom procesa pristane na to da SMS backup aplikacija bude podrazumevana aplikacija za poruke i da joj omogućite pristup SMS-u/MMS-u. Druga bitna stvar je da program koji je instaliran na uređaju A mora biti instaliran i na uređaju B kako biste mogli da napravite rezernu kopiju na uređaju B.

Savet - Kako da prenesete podatke iz starog u novi Android uređaj

Aplikacije

Aplikacije su važan deo svakog telefona. Kako biste skratili proces njihove instalacije, preporučujem da se na Google play prijavite sa istim mejlom kao i na starom telefonu. Tada ćete imati opciju „Moje aplikacije“ i moćićete bez ikakve pretrage da selektujete koje softvere želite da instalirate i na taj način ćete uštedeti vreme.

Kada su u pitanju poruke i imenik, još jedan idealan program za to je i MY phoneExplorer, o kojem sam pisao pre izvesnog vremena.

Kreiranjem rezernih kopija imamo dve prednosti:

  • naši podaci su sačuvani;
  • Možemo ih veoma lako prebaciti na drugi uređaj.

Zbog toga Vam ove stvari toplo preporučujem, kako biste mogli da uštedite svoje vreme a da novi mobilni telefon ispunite već postojećim sadržajima.

Pročitajte još:

Kako pristupiti Facebook porukama, na Androidu, bez Messingera

Kako skenirati PDF fajlove sa više stranica

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

WordPress.com.

Горе ↑

%d bloggers like this: