Nesvakidašnji uređaji – USB vokmen

Iako su audio kasete odavno postale dragoceni deo istorije za svakoga ko ih je imao i voleo, neki od njih i dalje nisu digli ruke. Sa druge strane, te iste kasete su nasledili digitalni nosači zvuka koji su premotavanje zamenili klikovima. Ali sve te kasete su ostale u tavanima ili podrumima i sećaju nas na neke dragocene momente koje su nam podarile. Mnogi na kasetama imaju nešto što ne mogu da pronađu na Internetu, pa zbog toga postoji potreba za digitalizacijom istih. Zato hajde da pričamo o jednom zanimljivom načinu kako da svoje kasete digitalizujete tj direktno snimite u tablet ili računar.

USB vokmen dolazi sa nekoliko spevifičnosti. Model koji ja imam u sebi nema FM/AM prijemnik koji je uobičajena pojava za vokmene, ali zato ima usb priključak kojim se dobijaju malo bolji i veća kompatibilnost u odnosu na standardni 3,5 audio priključke.

Exif_JPEG_420
NESVAKIDAŠNJI UREĐAJI – eksterni CD čitač/rezač

Pored klasičnog USB povezivanja sa računarom, uređaj veoma dobro funkcioniše i putem OTG-a. Većinu snimaka koje sam do sada napravio, kreirao sam koristeći ugrađeni program za snimanje na Huawei Mate 10 Lite telefonu. Snimci su ispali fenomenalni u odnosu na kvalitet zvuka koji se reprodukuje sa kaseta.

NESVAKIDAŠNJI UREĐAJI - Otg kabl
NESVAKIDAŠNJI UREĐAJI – Otg kabl

Važno je da se napomene još nekoliko sitnica:
– Uređaj se može koristiti i kao klasičan vokmen tako što se u njega instaliraju dve AAA baterije;
– Prilikom tonskog beleženja nemate mogućnost da paralelno slušate sam sadržaj  na uređaju koji vrši snimanje;
– Urešaj ima i autorevers funkciju kao i mogućnost premotavanja trake u oba smera.

Sve u svemu jedan zanimljiv i praktičan uređaj malih dimenzija koji omogućava da uspomene ostanu da žive i u digitalnom svetu.

Blogopedija – Baza blogova

 

Постави коментар

Website Built with WordPress.com.

Горе ↑